Доступність посилання

ТОП новини

Данилюк указом президента став секретарем РНБО


Олександр Данилюк
Олександр Данилюк

На сайті Адміністрації президента України Володимира Зеленського опублікований указ, яким Олександра Данилюка призначено секретарем Ради національної безпеки і оборони.

«Призначити Данилюка Олександра Олександровича Секретарем Ради національної безпеки і оборони України», – йдеться в тексті указу президента від 28 травня.

21 травня голова Адміністрації президента України Андрій Богдан повідомив, що кандидатуру екс-міністр фінансів Олександра Данилюка розглядають на посаду секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

17 травня Олександр Турчинов подав у відставку з посади секретаря Ради національної безпеки та оборони України. Він перебував на цій посаді від грудня 2014 року.

Рада національної безпеки і оборони України, відповідно до Конституції України, є координаційним органом з питань національної безпеки і оборони при президентові України.

Серед функцій РНБО – внесення пропозицій президентові України щодо реалізації засад внутрішньої і зовнішньої політики у сфері національної безпеки і оборони; координація та контроль за діяльністю органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони у мирний час та в умовах воєнного або надзвичайного стану та при виникненні кризових ситуацій.

XS
SM
MD
LG