Доступність посилання

ТОП новини

Родинам передали чотири листи українських моряків із російського СІЗО


Минулого тижня морякам кілька днів не віддавали листів від батьків
Минулого тижня морякам кілька днів не віддавали листів від батьків

Родинам в Україні передали чотири листи поранених українських моряків, які перебувають у московському СІЗО «Матроська тиша», повідомила 10 грудня російська журналістка Вікторія Івлєва.

«Сьогодні прийшли чотири листи від моряків із «Матроської тиші»: Василь Сорока написав мамі і сестрі, Андрій Артеменко мамі, а Андрій Ейдер усій своїй родині. Самі листи ми не читали, відразу переслали волонтерам ВМФ України для передачі батькам», – поінформувала Івлєва у Facebook.

Минулого тижня журналістка повідомляла, що трьом пораненим українським морякам у СІЗО «Матроська тиша» 6 грудня передали листи від батьків.

Перед тим, 4 грудня, Івлєва інформувала, що листи морякам не віддають.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що українські консули відвідують поранених моряків у столиці Росії Москві.

25 листопада російські прикордонники у Керченській протоці відкрили вогонь по трьох українських кораблях і захопили їх і екіпажі. Підконтрольні Кремлю суди у Криму арештували 24 моряків на два місяці. Зараз вони перебувають у Москві. Українська влада визнає їх військовополоненими, як то визначає міжнародне право.

Країни Заходу засудили дії Росії. В Євросоюзі закликали до «стриманості і деескалації», а генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ оприлюднив заяву з вимогою до Росії звільнити військовополонених і захоплені кораблі.

XS
SM
MD
LG