Доступність посилання

ТОП новини

У Росії заарештували трьох адвокатів ув’язненого опозиціонера Навального


Один із заарештованих адвокатів – Ігор Сергунін
Один із заарештованих адвокатів – Ігор Сергунін

Басманний суд столиці Росії Москви заарештував до 13 грудня адвокатів Ігоря Сергуніна, Олексія Ліпцера та Вадима Кобзєва, які представляють інтереси ув’язненого опозиціонера Олексія Навального, – у рамках розслідування кримінальної справи щодо участі в екстремістській спільноті.

Засідання щодо арешту захисників проходили у закритому режимі. Російські слідчі пояснили, що під час засідання будуть розкриті особисті дані підсудних і відомості, що становлять держтаємницю. Суд клопотання слідства про закрите засідання підтримав.

Про затримання адвокатів Навального стало відомо зранку 13 жовтня. У колегії «Далет», до якої входять Сергунін і Ліпцер, а також ще одна захисниця опозиціонера Ольга Михайлова, пройшов обшук.

За словами прихильників Навального, справа проти його адвокатів може бути пов’язана з переведенням опозиціонера в колонію особливого режиму і спробою повністю ізолювати його від світу.

Соратник Навального Іван Жданов навів у твіттері витяг із матеріалів справи. Жданов зазначив, що, за версією слідства, захисники під час відвідин опозиціонера у колонії нібито передавали йому інформацію для керівництва екстремістською спільнотою.

Стаття про створення екстремістської спільноти – один із пунктів обвинувачення в останній справі проти Навального. За нею суд засудив політика до 19 років колонії особливого режиму.

Форум

XS
SM
MD
LG