Доступність посилання

ТОП новини

Сім’я голови виробництва російських крилатих ракет володіє будинками у Празі – розслідування


Голова російського оборонного холдингу «Тактичне ракетне озброєння» Борис Обносов
Голова російського оборонного холдингу «Тактичне ракетне озброєння» Борис Обносов

Родина голови російського оборонного холдингу «Тактичне ракетне озброєння», що перебуває під санкціями Євросоюзу і виробляє ракети, якими Росія атакує Україну, володіє нерухомістю в Чехії загальною вартістю понад вісім мільйонів євро, стверджується в новому розслідуванні команди російського опозиціонера Олексія Навального.

За даними авторів розслідування, на зятя керівника холдингу Бориса Обносова Ростислава Зорікова оформлено чотириповерховий будинок в історичному районі Праги – він коштує шість мільйонів євро.

Крім цього, Зоріков володіє у столиці Чехії 140-метровим пентхаусом вартістю понад мільйон євро. На дверях пентхауса висить табличка, яка вказує на те, що в будинку проживають Ростислав Зоріков і його дружина Ольга, дочка Бориса Обносова.

Також на Зорікова, за даними розслідувачів, оформлена ще одна квартира в Празі, а інша – на його молодшого брата Данила.

Голова ради директорів заснованого Навальним Фонду боротьби з корупцією Марія Пєвчих, коментуючи публікацію розслідування, заявила, що ФБК вимагатиме від чеської влади заборонити в’їзд у країну для Бориса Обносова і Зорікових. Вона зазначила, що не розуміє, чому чеський уряд та влада ЄС досі пускають Зорікових до Європи.

«Їхній голова сім’ї – справжній воєнний злочинець, корпорація «Тактичне ракетне озброєння» – під санкціями, вони – учасники війни в Україні», – заявила Пєвчих.

XS
SM
MD
LG