Доступність посилання

ТОП новини

Росія: суд знову оштрафував Facebook, Twitter і Telegram за невидалення «забороненого контенту»


Twitter, так само як і американський технологічний гігант Google, раніше вже отримувала штрафи в Росії за подібні правопорушення
Twitter, так само як і американський технологічний гігант Google, раніше вже отримувала штрафи в Росії за подібні правопорушення

Російський суд 22 липня знову наклав на соціальні мережі Facebook і Twitter та месенджер Telegram штрафи за відмову видалити контенту, який у Росії вважається забороненим.

За рішенням Мирового суду району Таганка в Москві, Facebook має виплатити 6 мільйонів рублів (81 тисяч доларів), Twitter – 5,5 мільйона рублів, Telegram – 11 мільйонів рублів. Таким чином завершився розгляд позову «Роскомнагляду» проти цих компаній.

Минулого місяця цей же суд оштрафував Facebook на 17 мільйонів рублів, а Telegram – на 10 мільйонів рублів, визнавши компанії винними в «адміністративному правопорушенні», оскільки обидві не видалили заборонений у Росії контент.

Компанія Twitter, так само як і американський технологічний гігант Google, раніше вже отримувала штрафи в Росії за подібні правопорушення.

Читайте також: Уряди стежили за журналістами й активістами за допомогою шпигунської програми. У світі розлючені цим викриттям

У березні «Роскомнагляд» уповільнив роботу Твітера за дописи, які, за твердженням регулятора, містилася дитяча порнографія та заохочення молоді до самогубств. Американська соцмережа відкидає ці звинувачення.

«Роскомнагляд» частково скасував затримку в травні, але погрожував зрештою уповільнити трафік для соціальних мереж, якщо вони не зможуть видалити заборонений вміст.

Кілька гігантів соціальних мереж вступили в широке протистояння з російською владою, яка звинувачує їх, зокрема, в тому, що дописи на їхніх сайтах заохочували неповнолітніх долучатися до несанкціонованих акцій протесту в січні 2021 року на підтримку опозиційного політика Олексія Навального.

Москва також намагається змусити закордонні компанії відкривати офіси в Росії і зберігати на її території зібрані персональні дані росіян.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG