Доступність посилання

ТОП новини

Росія провела тренування «масованого ядерного удару»


Пуск міжконтинентальної балістичної ракети «Ярс», фото ілюстративне
Пуск міжконтинентальної балістичної ракети «Ярс», фото ілюстративне

Росія провела тренування масованого ядерного удару, відповідне відео опубліковане 25 жовтня міністерством оборони країни.

Очільник військового відомства Сергій Шойгу наголосив, що тренування стратегічних ядерних сил проходило під особистим керівництвом президента Володимира Путіна.

Згідно з офіційними повідомленнями, з космодрому Плесецьк в Архангельській області по полігону «Кура» на Камчатці було виконано пуск міжконтинентальної балістичної ракети «Ярс», водночас із Баренцевого моря з атомного підводного крейсера «Тула» було запущено балістичну ракету «Синева». Також, за словами начальника російського Генштабу Валерія Герасимова, у тренуванні стратегічних ядерних сил брали участь два ракетоносці дальньої авіації ТУ-95МС.

Сергій Шойгу, звітуючи перед Володимиром Путіним, заявив, що навчання відбулися «відповідно до плану підготовки Збройними силами Росії масованого ядерного удару у відповідь на ядерний удар противника».

Раніше 25 жовтня Рада федерації схвалила раніше ухвалений Держдумою законопроєкт про відкликання ратифікації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань. З цією ініціативою на початку жовтня виступив Володимир Путін.

Раніше Росія призупинила участь у Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь, підписаному зі США у 2010 році.

З початку російського широкомасштабного вторгнення в Україну різні прокремлівські політики та громадські діячі, а іноді й самі представники влади заявляють про можливість застосування Росією ядерної зброї.

Форум

XS
SM
MD
LG