Доступність посилання

ТОП новини

Обмін між Україною і Росією: російський урядовий літак вилетів із «Борисполя»


Російський літак летить із «Борисполя»
Російський літак летить із «Борисполя»

Російський урядовий літак, ймовірно, з громадянами Росії і України, яких Київ передає Москві у рамках обміну, вилетів з аеропорту «Бориспіль».

Водночас заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко, перебуваючи в московському аеропорту «Внуково», написав у фейсбуці: «Зустрічайте».

Звідти мав вилеліти борт із громадянами України, яких утримувала Росія.

В аеропорту «Бориспіль» перебувають численні журналісти, туди ж мали привезти родичів звільнених українців.

За попередніми даними, Росія віддає Україні 35 українців у межах обміну утримуваними особами. Про це, зокрема, повідомив у Twitter Марк Фейгін, громадський захисник засудженого в Росії українського журналіста Романа Сущенка.

За його словами, до України мають вирушити 24 військовополонені українські моряки, режисер Олег Сенцов, журналіст Роман Сущенко, засуджений у справі «кримських диверсантів» Євген Панов, активіст Олександр Кольченко, засуджені нібито за участь у Першій чеченській війні українці Станіслав Клих та Микола Карюк, засуджені за тероризм 21-річний Павло Гриб та Олексій Сизонович, активіст Володимир Балух, 21-річний студент і блогер Артур Панов та кримськотатарський активіст Едем Бекіров.

Влада України і Росії число обмінюваних осіб поки що офіційно не повідомляє.

Зранку 7 вересня координатор групи захисту українських військовополонених моряків Микола Полозов повідомив, що процес звільнення моряків «пішов».

Із московського СІЗО виїжджають автобуси – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:17 0:00

Останніми тижнями засоби масової інформації анонсували обмін громадянами за формулами «33 на 33» або «35 на 35».

Україна може видати Росії низку підозрюваних у скоєнні злочинів. Серед них – підозрюваний у державній зраді керівник інформаційного агентства «РИА Новости Украина» Кирило Вишинський та колишній бойовик угруповання «ДНР» Володимир Цемах, якого вважають важливим свідком у розслідуванні справи збитого на Донбасі літака рейсу MH17.

«Великий обмін»: кого Україна віддасть Росії

XS
SM
MD
LG