Доступність посилання

ТОП новини

Росія: «Роскомнагляд» зобов’язав Tinder ділитися даними користувачів зі спецслужбами


Застосунок для знайомств внесли до реєстру розповсюджувачів інформації
Застосунок для знайомств внесли до реєстру розповсюджувачів інформації

Російський наглядовий орган «Роскомнагляд» вніс мобільний застосунок для знайомств Tinder до реєстру розповсюджувачів інформації. Відтак сервіс зобов’язаний протягом півроку зберігати переписку користувачів з Росії та ділитися даними про них зі спецслужбами, повідомляє російська служба Радіо Свобода.

На те, що сервіс внесли до реєстру, звернула увагу громадська організація з протидії цензурі в інтернеті «Роскомсвобода». Раніше «Роскомнагляд» зобов’язав ділитися даними користувачів російський сервіс знайомств Mamba та найбільшу в світі службу знайомств ​Badoo.

Читайте також: У Росії тиснуть на блогера, який веде «Сталінгулаг» у Telegram та має мільйон читачів у Twitter​

У 2017 році французька журналістка Юдіт Дюпорталь надіслала до Tinder запит на всі дані, які сервіс зберігає про неї як про користувачку. Компанія надіслала їй 800-сторінковий документ, в якому були збережені усі профілі чоловіків, які вона обирала для знайомства, інформація про їхній вік, її листування в сервісі за чотири роки з моменту реєстрації, інтереси, фотографії з Instagram, реакції на дописи з Facebook та дати всіх переписок.

Власники Tinder зареєстровані в США. У компанії наразі не коментували вимоги російського відомства.

XS
SM
MD
LG