Доступність посилання

ТОП новини

У розвідці Британії прокоментували удар БПЛА по базі РФ, звідки запускають іранські дрони по Києву


Військово-транспортний аеродром «Сеща», Росія, 2021 рік
Військово-транспортний аеродром «Сеща», Росія, 2021 рік

Розвідка Великої Британії прокоментувала удар безпілотників по російській авіабазі в Сещі, поблизу кордону з Україною, заявивши, що такі удари викликають занепокоєння влади Росії.

«3 травня 2023 року кілька безпілотних літальних апаратів завдали ударів по російській авіабазі Сеща, що за 150 кілометрів на північ від українського кордону. Ймовірно, був пошкоджений один важкий транспортний літак Ан-124 Військово-транспортної авіації (ВТА) Росії», – йдеться в повідомленні, яке у твіттері цитує Міністерство оборони Великої Британії.

У розвідці зауважили, що Сеща є центром для Військово-транспортної авіації на заході Росії й відіграла важливу роль у сприянні російському вторгненню в Україну. Росія також використовує цю авіабазу для запуску дронів іранського виробництва в напрямку Києва.

«ВТА є добре забезпеченим елементом російських Військово-повітряних сил, необхідним для здійснення транспортування через величезну країну. Російські лідери будуть стурбовані тим, що протиповітряна оборона Росії й надалі є ненадійною, що піддає загрозі ключові стратегічні активи, такі як бази ВТА», – йдеться в повідомленні.

Про аеродром Сеща йшлося у розслідуванні журналістів «Схем» (Радіо Свобода) у березні 2022 року. До початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, цей незвичний за формою круглий аеродром у Брянській області РФ слугував переважно для транспортних літаків ІЛ-76 і АН-124-100. Приблизно за місяць до початку війни на ньому почали з’являтися бомбардувальники та винищувачі.

XS
SM
MD
LG