Доступність посилання

ТОП новини

У розвідці Британії назвали причини скасування «танкового біатлону» в Росії


У розвідці, зокрема, вважають, що рішення пов’язане із втратами Росії у війні проти України
У розвідці, зокрема, вважають, що рішення пов’язане із втратами Росії у війні проти України

Росія могла скасувати проведення цьогорічних Міжнародних армійських ігор, відомих насамперед за змаганнями із так званого «танкового біатлону», побоюючись критики і через свої втрати у війні проти України, заявила 28 квітня розвідка Великої Британії.

Минулого року російська влада зазнала критики від коментаторів всередині країни через проведення цієї події, уточнили в розвідці.

«Відомі як «Військова Олімпіада» ці ігри символізували спробу Росії поставити армію в центр популярної культури. Подія відома насамперед «танковим біатлоном». Росія, ймовірно, скасувала ігри, тому що стурбована, що подію вважатимуть легковажною у воєнний час… Існує також реалістична можливість того, що у зв’язку із втратами в Україні Міністерство оборони Росії стурбоване, що нестача танків, екіпажів й іншого кваліфікованого персоналу поставить під удар звичне домінування збірної Росії в медальному заліку», – йдеться в повідомленні, яке в твіттері цитує Міноборони Британії.

Російські ЗМІ раніше цього місяця повідомили, що щорічні російські армійські ігри в 2023 році не відбудуться, у них зазвичай, крім представників Росії, брали участь дружні РФ країни.

У лютому американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомляв, що втрати російських танків у війні проти України є «величезними», еквівалентними приблизно 16 танковим полкам, що, ймовірно, заважає Росії швидко відновити свої танкові підрозділи.

«Останні оцінки розвідки, надані нідерландською дослідницькою організацією Oryx і британським дослідницьким Міжнародним інститутом стратегічних досліджень (IISS), чітко описують ці втрати. Oryx підтвердив понад 1000 втрат російських танків і 500 захоплених танків 9 лютого, що, ймовірно, означає, що Росія втратила половину свого довоєнного танкового парку в перший рік війни. 15 лютого IISS також зазначив, що Росія втратила близько 50 відсотків своєї довоєнної кількості основних бойових танків Т-72Б і Т-72Б3М», – йшлося в повідомленні.

В ISW зауважують, що один танковий полк потребує трохи менше ніж 100 танків, тому відновлення двох танкових полків із нуля (якого, ймовірно, потребують 12-ий і 13-ий танкові полки) вимагало б 200 танків, яких російські збройні сили не мають у запасах і не здатні швидко виробити.

У Росії втрати військ і техніки останнім часом не коментують.

За даними Генштабу Збройних сил України, станом на ранок 28 квітня Росія втратила через повномасштабну війну проти України 3694 своїх танки.

XS
SM
MD
LG