Доступність посилання

ТОП новини

У розвідці Британії розповіли, навіщо Міноборони РФ випустило журнал «Політрук»


У Міноборони Британії нагадують, що Головне політичне управління було створено у МО РФ у 2018 році
У Міноборони Британії нагадують, що Головне політичне управління було створено у МО РФ у 2018 році

Рішення міністерства оборони Росії випустити новий журнал «Політрук», має на меті «поширення хибних наративів про Україну для впливу на військових та населення Росії», йдеться у новому зведенні Міністерства оборони Британії.

У розвідці зазначають, що Головне політичне управління МО РФ 22 травня випустило новий журнал «Політрук» для політичної освіти військовослужбовців збройних сил країни.

Зазначається, що журнал начебто «покликаний допомогти політичним інструкторам збройних сил РФ у політичному вихованні російських військовослужбовців». У вступній статті заступника міністра оборони РФ генерал-полковника Віктора Горемикіна, який очолює Головне політичне управління збройних сил РФ, зазначається, що «новий журнал багато в чому спирається на спадщину військових видань радянського періоду, спрямованих на політичне виховання військовослужбовців».

У Міноборони Британії нагадують, що Головне політичне управління було створено у МО РФ у 2018 році, «оскільки тоді було визнано необхідним повернути політичну освіту до збройних сил країни».

Як зазначає британська розвідка, «карта України, опублікована в журналі, використовується для підтримки аргументів, що ставить під сумнів справжність української державності, а отже, і для виправдання вторгнення».

«Журнал відображає політизоване використання історії, яке стало помітною рисою російської освітньої політики в останні роки, особливо після вторгнення в Україну, і продовжує пропагувати хибні наративи, які Росія використовує для впливу на своїх військовослужбовців та населення загалом», – йдеться у зведенні.

12 травня російський лідер Володимир Путін відправив Сергія Шойгу у відставку з посади міністра оборони і призначив його секретарем Ради безпеки РФ. Шойгу очолював Міноборони 11 з половиною років – з листопада 2012 до травня 2024 року. На посаду голови військового відомства висунутий колишній віцепремʼєр із економічних питань Андрій Бєлоусов.

У розвідці Великої Британії раніше заявили, що Андрія Бєлоусова призначили міністром оборони РФ для забезпечення більшої ефективності оборонних витрат і тіснішої координації між оборонними галузями і потребами російських збройних сил.

Зміна міністра оборони РФ, кажуть розвідники, навряд чи матиме вплив на хід війни в Україні, оскільки лідер Росії Володимир Путін також оголосив, що не буде жодних змін у вищому керівництві Генерального штабу збройних сил Росії.

Форум

XS
SM
MD
LG