Доступність посилання

ТОП новини

Повідомлено про підозру одному з фігурантів справи про корупцію в оборонній сфері – САП


Фігурантові справи підозру погодив прокурор САП, а повідомили про неї детективи НАБУ
Фігурантові справи підозру погодив прокурор САП, а повідомили про неї детективи НАБУ

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявили про повідомлення підозри особі, яка отримала неправомірну вигоду за безвідсоткову поворотну фінансову допомогу у сім мільйонів гривень на користь Житомирського бронетанкового заводу.

Як повідомляє пресслужба САП, до підозрюваного, родич якого на той момент обіймав посади в РНБО та в Міжвідомчій комісії з питань оборонного промислового комплексу, у 2016 році звернулися керівники товариства «Оптимумспецдеталь» з проханням вплинути на ухвалення рішення про надання Житомирському бронетанковому заводу 7 мільйонів гривень допомоги, за які підприємство виплатило б свої фінансові зобов’язання товариству «Оптимумспецдеталь» у договорах на постачання товарів.

«Результатом виконання цих домовленостей, на які впливали родинні зв’язки особи, стало перерахування коштів спочатку на рахунки ДП «ЖБТЗ», а потім на рахунки ТОВ «Оптимумспецдеталь» у сумі 7 100 196 грн. Після легалізації отриманих коштів особа за свої «послуги» отримала неправомірну вигоду, еквівалентну 950 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні САП.

У відомстві додали, що наразі дії особи кваліфіковані за ознаками злочину – «одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування».

Ексдепутат, член наглядової ради «Укрзалізниці» Сергій Лещенко у Telegram-каналі повідомив, що підозру було вручено сину Олега Гладковського Ігорю Гладковському. Підтвердження цієї інформації з інших джерел немає, в тому числі і публічних коментарів від антикорупційних органів.

На початку березня 2019 року тоді чинний президент України Петро Порошенко заявив, що звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО.

Це сталося після того, як у лютому і березні журналісти Bihus.info опублікували кілька частин розслідування «Друзі президента крадуть на оборонці (секретні переписки)» про суми «відкатів» і схеми розкрадання мільйонів в оборонній сфері.

За даними журналістів, безпосереднім учасником цих схем був син колишнього заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор, а також сам Олег Гладковський і представники «Укроборонпрому».

Читайте також: У Bihus.info заявили, що оскаржать рішення суду про розслідування щодо Гладковського

Незабаром після оприлюднення розслідування були затримані кілька чинних і колишніх посадовців ДП «Спецтехноекспорт», що входить до складу «Укроборонпром». Їх вважають причетними до розтрати коштів держпідприємства оборонної галузі на суму 55,5 мільйонів гривень.

Олег Гладковський та його син відкидають звинувачення.

XS
SM
MD
LG