Доступність посилання

ТОП новини

СБУ доповість Порошенку щодо доцільності роботи Медведчука в ТКГ


Голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя», кум президента Росії Віктор Медведчук (п)
Голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя», кум президента Росії Віктор Медведчук (п)

Представник департаменту контррозвідки Служби безпеки України Володимир Настюк заявив, що голова відомства Василь Грицак невдовзі доповість президентові України Петру Порошенку щодо доцільності роботи політика Віктора Медведчука в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі.

«Доручення президента буде виконане вчасно, і голова СБУ зробить відповідну доповідь президенту України. Я думаю, що після цього громадськість також отримає відповідну інформацію», – заявив Настюк на брифінгу в Києві.

Напередодні в інтерв’ю «Радіо НВ» президент України Петро Порошенко доручив СБУ розглянути доцільність подальшого «використання пана Медведчука» у переговорній групі в Мінську в контексті звільнення заручників. Порошенко заявив, що така доповідь має бути озвучена не пізніше четверга, 11 квітня.

Голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя», кум президента Росії Віктор Медведчук заявив 10 квітня, що вивести його з переговорного процесу по Донбасу неможливо. Так він відреагував на намір кандидата в президенти Володимира Зеленського виключити цього політика з числа учасників переговорів, повідомило російське агентство ТАСС.

«Петро Порошенко ніколи не призначав Віктора Медведчука на роль «парламентера» з РФ. Я займався переговорами між Україною і Росією виключно на прохання президента України і робив це в інтересах країни, а не її президента», – сказав Медведчук.

Він також зазначив, що переговори з керівництвом Росії веде винятково як голова політради своєї партії.

XS
SM
MD
LG