Доступність посилання

ТОП новини

СБУ направила до суду «справу Семенченка»


Семенченко все те, що йому інкримінують, заперечує
Семенченко все те, що йому інкримінують, заперечує

Служба безпеки України повідомила, що направила до Шевченківського райсуду Києва обвинувальний акт у справі проти Семена Семенченка і ще восьми осіб.

Їх звинувачують у створенні на території України «незаконного збройного формування з організаційною структурою військового типу».

«До НЗФ входили переважно колишні військовослужбовці та учасники бойових дій. Члени формування проводили військову, стройову та фізичну підготовку. На їх озброєнні перебувала вогнепальна зброя та вибухівка», – заявили в СБУ.

Семенченку інкримінують, зокрема, «створення незаконних воєнізованих формувань»; «терористичний акт»; «незаконне поводження зі зброєю».

«Досудовим слідством здобуто докази організації Семеном Семенченком терористичного акту в липні 2019 року. А саме – пострілу із ручного протитанкового гранатомета у будівлю, де розташоване ТОВ «Інформаційне Агентство «112-Україна», – йдеться в повідомленні.

У вересні СБУ повідомляла про завершення досудового розслідування в цій справі.

У березні Служба безпеки України заявила, що припинила діяльність незаконного збройного формування, так званої «приватної військової компанії», діяльність якої, за повідомленням, була спрямована на підготовку до здійснення тяжких злочинів, у тому числі проти основ національної безпеки.

За даними слідства СБУ, організаторами діяльності групи були колишній народний депутат України Семен Семенченко і агент Національного антикорупційного бюро Євген Шевченко.

Семенченко все те, що йому інкримінують, заперечує.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG