Доступність посилання

ТОП новини

СБУ отримала справу Гандзюк: «активно ведеться робота»


Про якісь конкретні результати, за словами Василя Грицака, наразі говорити передчасно
Про якісь конкретні результати, за словами Василя Грицака, наразі говорити передчасно

Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявляє, що СБУ отримала провадження про вбивство чиновниці Херсонської міської ради, активістки Катерини Гандзюк і працює над розслідуванням.

«Ми вже отримали кримінальне провадження, його об’єднано з тим провадженням, яке було в нас щодо особи замовника, активно ведеться робота», – сказав Грицак 9 листопада в Києві.

Про якісь конкретні результати, за його словами, наразі говорити передчасно.

«Я усвідомлюю відповідальність і свою, і наших оперативних співробітників, насамперед слідчих підрозділів, у необхідності якомога швидшого внесення ясності й притягнення винних до відповідальності», – заявив голова СБУ.

Він пообіцяв оприлюднити інформацію, як тільки СБУ матиме нові дані. Грицак також закликав всіх, хто має якусь інформацію у справі, повідомляти її СБУ.

Чиновниця Херсонської міської ради, активістка Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Це сталося через три місяці після того, як її облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня. За даними медиків, у неї були опіки 40% шкіри і пошкодження очей. Її літаком доставили на лікування до Києва і надали охорону.

У цій справі затримали п’ятьох людей, зокрема й підозрюваного в організації злочину. Замовник нападу поки що невідомий.

Смерть Гандзюк: колеги з Херсона про активістку
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:01 0:00

Після смерті активістки поліція перекваліфікувала її справу на «закінчене вбивство», і кримінальне провадження буде розслідуватися як «умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, скоєне на замовлення, вчинене за попередньою змовою групою осіб». Відповідна стаття Кримінального кодексу передбачає за такі дії від 10 років позбавлення волі до довічного ув’язнення.

Більше цікавих новин, які не потрапили на сайт, – у Telegram-каналі Радіо Свобода. Долучайтеся!

XS
SM
MD
LG