Доступність посилання

ТОП новини

СБУ відновила дозвіл на в’їзд в Україну австрійському журналісту Вершютцу


Австрійський журналіст Крістіан Вершютц
Австрійський журналіст Крістіан Вершютц

Служба безпеки України вирішила дозволити в’їзд на територію України керівникові київського бюро австрійської телерадіокомпанії ORF Крістіану Вершютцу. Про це сам журналіст повідомив на сторінці у Facebook, прикріпивши письмову відповідь від СБУ.

«Заборону в’їзду зазначеній особі скасовано у зв’язку з надходженням інформації про припинення існування обставин, на підставі яких особі було заборонено в’їзд, про що поінформовано Державну прикордонну службу України», – йдеться в повідомленні.

Водночас вказується, що у справі за позовом Крістіана Вершютца до СБУ та МЗС судом визначено строк для підготовки та подачі відкликання позову до 23 квітня.

7 березня перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ольга Червакова із посиланням на свої джерела в СБУ повідомила, що Вершютцу заборонили в’їзд до України на один рік. Згодом Служба безпеки підтвердила цю інформацію.

За її словами, Вершютц «висвітлював події в Україні, широко використовуючи штампи кремлівської пропаганди, тиражуючи фейки від Russia Today», та відвідував тимчасово окуповані території Донецької, Луганської областей та Криму через неконтрольовані пункти пропуску з території Російської Федерації, чим порушив порядок перетину українського кордону.

Австрія висловила протест через рішення України заборонити в’їзд австрійському журналісту Крістіану Вершютцу.

XS
SM
MD
LG