Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: із непідконтрольної частини Луганщини вивели свідка збройної агресії Росії


СБУ: громадянин не брав безпосередньої участі в бойових діях та не вчиняв тяжких злочинів
СБУ: громадянин не брав безпосередньої участі в бойових діях та не вчиняв тяжких злочинів

Служба безпеки України заявляє, що контррозвідники вивели з непідконтрольних українській владі районів Луганської області «свідка збройної агресії Росії».

У відомстві зазначили, що мешканець міста Сорокине добровільно відмовився від участі в діяльності незаконних збройних формувань.

«Правоохоронці встановили, що через матеріальні труднощі чоловік змушений був вступити до ремонтної роти так званого «2 армійського корпусу народної міліції ЛНР», де лагодив пошкоджену у боях військову техніку бойовиків. Проте усвідомив хибність свого кроку та виявив готовність надати свідчення щодо злочинної діяльності російсько-терористичних військ на території нашої держави», – заявили в СБУ.

У відомстві наголосили, що громадянин не брав безпосередньої участі в бойових діях та не вчиняв тяжких злочинів. Згідно з рішенням суду, чоловіка звільнили від кримінальної відповідальності.

Бойовики «ДНР» втікають до Росії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:06:06 0:00

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За оцінками ООН, станом на 31 грудня 2018 року, унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG