Доступність посилання

ТОП новини

Сенатор США у Києві: дії Росії спонукають до нових санкцій


Сенатор Рон Джонсон (зліва)
Сенатор Рон Джонсон (зліва)

Американський сенатор-республіканець від штату Вісконсін Рон Джонсон під час свого візиту до Києва висловив думку, що дії Росії спонукають запроваджувати стосовно неї нові санкції. Про це він сказав у коментарі проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії.

«Я також приєднався до того, щоб були запроваджені санкції стосовно тих компаній, які були причетні до проєкту «Північний потік-2». Ми почули подяку від президента Зеленського. І багато санкцій можна запроваджувати, до цього спонукає поведінка Росії», – сказав сенатор.

Рон Джонсон додав, що в Сенаті США він пропонував резолюцію щодо свободи навігації в Чорному морі, враховуючи, що Росія обмежує свободу судноплавства.

Після завершення слухань щодо імпічменту в Сенаті США три американські сенатори приїхали у Київ, щоб, за їхніми словами, знову продемонструвати двопартійну підтримку України з боку США.

Республіканці Рон Джонсон і Джон Барроссо, а також демократ Кріс Мерфі у Києві не вперше. Вони зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським, а потім відповіли на запитання журналістів про роль України у процесі імпічменту, розширення присутності США у Чорному морі та про надання більшої військової допомоги Україні.

XS
SM
MD
LG