Доступність посилання

ТОП новини

Європарламент вивісив банер на честь лауреата премії Сахарова Олега Сенцова


Церемонія нагородження має відбутися в Страсбурзі 12 грудня
Церемонія нагородження має відбутися в Страсбурзі 12 грудня

Європейський парламент вивісив банер на честь лауреата премії Сахарова «За свободу думки» українського режисера Олега Сенцова, який перебуває в російській колонії.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, таким чином Європарламент продемонстрував «готовність» до церемонії нагородження премією Сахарова, яка пройде 12 грудня.

Сенцову присудили премію 25 жовтня. Церемонія нагородження повинна відбутися в Страсбурзі.

Момент оголошення Сенцова переможцем премії Сахарова – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:00 0:00

Раніше Сенцов «письмово погодився на прийом їжі» після 145 днів голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають у російських в’язницях. Він назвав це «вимушеним заходом через загрозу насильницького годування». Amnesty International заявила, що примусове годування є катуванням.

Читайте також: «Це важливий сигнал підтримки»: відгуки на присудження Сенцову премії Сахарова

Сенцов і кримський анархіст Олександр Кольченко були затримані представниками російських спецслужб в анексованому Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року суд у російському Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова і Кольченка в список політв'язнів.

XS
SM
MD
LG