Доступність посилання

ТОП новини

ДПСУ повідомила про відновлення руху автобусів на пункті пропуску «Шегині-Медика»


Блокада кордону у пункті пропуску Дорогуськ, Польща, 20 лютого 2024 року
Блокада кордону у пункті пропуску Дорогуськ, Польща, 20 лютого 2024 року

Державна прикордонна служба про відновлення пропуску легкових автомобілів і автобусів у обох напрямках на пункті пропуску «Шегині-Медика».

20 березня близько 11:00 на пункті пропуску «Медика – Шегині» почалося блокування руху автобусів.

Читайте також: Європарламент і Рада ЄС дійшли тимчасової угоди щодо подовження пільг для українського аграрного експорту

Днями польські трактори заблокували кордон із Німеччиною. Перед тим місцеві фермери заблокували пункт пропуску зі Словаччиною, через який, на думку фермерів, заїжджає агропродукція з України та Росії. Попередньо відомо, що протест триватиме до кінця березня.

9 лютого у Польщі розпочався страйк фермерів, оголошений профспілкою «Солідарність». Вони блокують всі пункти пропуску, а також дороги й автомагістралі в окремих воєводствах. Крім заборони імпорту сільськогосподарської продукції з України, польські мітингарі виступають проти європейської аграрної політики, зокрема, проти впровадження «зеленого ладу» – йдеться про низку екологічних і кліматичних вимог. Також серед вимог – підтримка тваринництва.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що питання деблокування кордону з Польщею має бути вирішене до 28 березня, інакше Україна залишає за собою право застосовувати дзеркальні заходи на пунктах пропуску.

Форум

XS
SM
MD
LG