Доступність посилання

ТОП новини

Польські фермери заблокували пункт пропуску зі Словаччиною


Польські фермери протестують перед пунктом пропуску Медика-Шегині, 14 лютого 2024 року
Польські фермери протестують перед пунктом пропуску Медика-Шегині, 14 лютого 2024 року

Польські фермери заблокували пункт пропуску зі Словаччиною

О 10.00 за місцевим часом польські аграрії заблокували пункт пропуску Хижне на польсько-словацькому кордоні. Цю інформацію Радіо Свобода підтвердили у ґміні Яблонка.

За словами фермерів, саме цими дорогами в Польщу заїжджає агропродукція з України та Росії.

Попередньо відомо, що протест триватиме до кінця березня. Аграрії пропускатимуть одну вантажівку на годину, легкового транспорту та автобусів протест не стосується.

Про ускладнення в русі на пункті пропуску Хижне інформує ґміна Яблонка на своїй сторінці у соцмережі.

9 лютого у Польщі розпочався страйк фермерів, оголошений профспілкою «Солідарність». Вони блокують всі пункти пропуску, а також дороги й автомагістралі в окремих воєводствах.

Крім заборони імпорту сільськогосподарської продукції з України, польські мітингарі виступають проти європейської аграрної політики, зокрема, проти впровадження «зеленого ладу» – йдеться про низку екологічних і кліматичних вимог. Також серед вимог – підтримка тваринництва. За час протесту польських фермерів сталися щонайменше чотири випадки розсипання українського збіжжя.

Акції фермерів зі схожими вимогами також тривають в інших країнах Європи.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що питання деблокування кордону з Польщею має бути вирішене до 28 березня, інакше Україна залишає за собою право застосовувати дзеркальні заходи на пунктах пропуску.

Форум

XS
SM
MD
LG