Доступність посилання

ТОП новини

Шмигаль: програмою «5-7-9» скористалися близько 19 тисяч підприємств


За словами голови уряду, програма «5-7-9» була адаптована до умов карантину, щоб підтримати передусім малий і середній бізнес
За словами голови уряду, програма «5-7-9» була адаптована до умов карантину, щоб підтримати передусім малий і середній бізнес

За час дії програми «Доступні кредити 5-7-9» нею скористалися приблизно 19 тисяч малих і середніх підприємств, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Про це він сказав під час форуму, присвяченому викликам коронавірусної пандемії, 9 лютого.

За словами голови уряду, програма «5-7-9» була адаптована до умов карантину, щоб підтримати передусім малий і середній бізнес.

«На сьогоднішній день параметри виконання цієї програми – більше 20 мільярдів рефінансованих або виданих нових кредитів і порядка 19 тисяч підприємств, які скористались цією програмою. Уряд має намір продовжувати її роботу, навіть розширити показники з точки зору залученості коштів для підтримки бізнесу», – сказав він.

Читайте також: У МОЗ повідомили, коли в Україні знову можуть запровадити жорсткий карантин

Шмигаль додав, що уряд планує розширити межі програми для середнього бізнесу.

У січні Міністерство фінансів повідомило на запит Радіо Свобода, що більше половини виданих на той момент кредитів за програмою «5-7-9» отримали підприємці галузі сільського господарства.

Програма пільгових кредитів для бізнесу стартувала в Україні в лютому 2020 року. Їх видають під такі ставки: 5% річних, якщо виручка до 25 млн грн і створюються мінімум 2 робочі місця; 7% річних для бізнесу з виручкою до 25 мільйонів грн, який не створює нових робочих місць (але за кожного нового працівника ставка знизиться на 0,5%); 9% річних для бізнесу з виручкою до 50 мільйонів.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG