Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики 14 разів з початку доби порушили режим припинення вогню, втрат у ЗСУ немає – штаб


У штабі Операції об’єднаних сил повідомили, що від початку поточної доби і до 18-ї години підтримувані Росією бойовики 14 разів порушили режим припинення вогню, при цьому жоден з українських військовослужбовців не постраждав.

«Збройні формування Російської Федерації вели вогонь по позиціях наших підрозділів з мінометів калібрів 120 і 82 міліметри, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», – йдеться в повідомленні.

В угрупованні «ДНР» звинуватили українських військових у другому за останні дві доби обстрілі Васильєвської насосної станції та Докучаєвська. В угрупованні «ЛНР» про обстріли упродовж дня не повідомляють.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, станом на кінець грудня 2018 року, за час конфлікту загинули близько 13 тисяч людей із усіх його боків, майже 30 тисяч – поранені.

XS
SM
MD
LG