Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики 3 рази порушили режим припинення вогню – штаб ООС


Один військовий отримав поранення минулої доби
Один військовий отримав поранення минулої доби

Упродовж минулої доби, 29 липня, Збройні Сили України дотримувалися сталого режиму припинення вогню на Донбасі, тоді як бойовики три рази порушили режим припинення вогню. Про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил.

«З них 1 раз – із застосуванням забороненої Мінськими угодами зброї – міномету калібру 82 мм. Також противник відкривав вогонь по наших захисниках з реактивного піхотного вогнемету та великокаліберного кулемету», – мовиться у повідомленні.

Один український військовий отримав поранення, підірвавшись на невідомому вибуховому пристрої, встановленому диверсійно-розвідувальною групою противника.

За даними штабу, від початку доби бойовики один раз обстріляли позиції Об’єднаних сил.

У збройних угрупованнях «ЛДНР» не повідомляють про перебіг бойових дій минулої доби.

На засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську 17 липня домовилися про перемир’я на Донбасі з півночі 21 липня.

Сторони також домовилися про механізми контролю за дотриманням перемир’я і дисциплінарні заходи в разі його порушень; про відмову від наступальних дій і диверсійних операцій.

Перемир’я, про які домовлялися на засіданнях Тристоронньої контактної групи в Мінську, порушувалися практично відразу. При цьому сторони заперечують свою вину в цих порушеннях і звинувачують противників у провокаціях.

XS
SM
MD
LG