Доступність посилання

ТОП новини

Слідчий комітет РФ звинувачує українську журналістку Соколовську в брехні про російську армію


Сама Яніна Соколовська наразі не коментувала кримінальну справу публічно
Сама Яніна Соколовська наразі не коментувала кримінальну справу публічно

У Росії проти української журналістки Яніни Соколовської порушили справу за статтею про поширення фейків про російську армію. Про це повідомляє відділ Слідчого комітету Росії у Москві 26 липня.

Як повідомляє російська служба Радіо Свобода, в московській квартирі Соколовської пройшов обшук. За версією слідства, навесні 2022 року журналістка розміщувала у телеграмі «фейки» про дії російської армії проти мирних українців.

Фейками російська влада вважає повідомлення про війну в Україні, які не збігаються з версією Міноборони Росії.

Сама Соколовська наразі не коментувала кримінальну справу публічно.

Читайте також: У Держдуму внесли законопроєкт про позбавлення наданого при народженні громадянства РФ за «дискредитацію» армії

2013 року Соколовська заснувала портал «Известия в Украине» і з того часу була його головним редактором. З 2014 року Соколовська писала з Києва про ситуацію в Україні для російського видання «Коммерсант» та брала участь у ток-шоу на російських федеральних каналах, представляючи «українську сторону».

Після повномасштабного вторгнення в Україну російська влада почала переслідування за антивоєнні виступи та висловлювання.

За підрахунками російського проєкту «ОВД-Инфо», кримінальні справи за антивоєнну позицію порушили як мінімум проти 636 осіб, 184 з них звинувачують за статтею про фейки про російську армію.

XS
SM
MD
LG