Доступність посилання

ТОП новини

Спостерігачі фіксують порушення в розміщенні даних про кандидатів 


За законом, інформаційні плакати про програми кандидатів мають бути розміщені в алфавітному порядку так само, як і їхні прізвища в бюлетені
За законом, інформаційні плакати про програми кандидатів мають бути розміщені в алфавітному порядку так само, як і їхні прізвища в бюлетені

Спостерігачі фіксують порушення у розміщенні інформації про програми кандадатів у президенти на деяких виборчих дільницях.

Кореспондент Радіо Свобода повідомляє, що програми кандидатів розміщені не в алфавітному порядку на дільниці 800075 в Голосіївському районі Києва. Першою коло входу розміщена програма діючого президента.

Читайте також: МВС назвало найпоширеніші порушення на дільницях​

Голова комісії сказала Радіо Свобода, що узгодила довільний порядок з Окружною виборчою комісією.

«Ми питали в ОВК. Нам сказали: можна розміщати вже як поклеїли», – повідомила вона.

Про подібні випадки в Києві, Ужгороді, Дніпрі і в селищі Коцюбинське на Київщині повідомляють також журналісти руху «Чесно».

Згідно зі статтею 74 Закону про вибори президента України, дільнична виборча комісія має розміщати інформаційні плакати про програми кандидатів в алфавітному порядку (так, як вони розміщені в бюлетені).

В Україні 31 березня відбувається перший тур чергових виборів президента країни. Голосування закінчиться о 20:00. У бюлетень для голосування внесено прізвища 39 кандидатів.

XS
SM
MD
LG