Доступність посилання

ТОП новини

Справу Чауса направили в суд – НАБУ


Національне антикорупційне бюро у серпні 2016 року заявило про задокументований факт одержання суддею Чаусом хабаря в сумі 150 тисяч доларів
Національне антикорупційне бюро у серпні 2016 року заявило про задокументований факт одержання суддею Чаусом хабаря в сумі 150 тисяч доларів

Справу за обвинуваченням колишнього судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса за звинуваченням в отриманні хабаря передали до суду, повідомила пресслужба Національного антикорупційного бюро.

«15 листопада 2021 року НАБУ і САП скерували до суду обвинувальний акт стосовно екссудді Дніпровського районного суду міста Києва, який вимагав та одержав неправомірну вигоду у сумі 150 тисяч доларів», – йдеться в повідомленні.

У НАБУ нагадали, що 6 серпня цього року стороні захисту відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення. Після завершення ознайомлення екссудді вручено обвинувальний акт.

Національне антикорупційне бюро у серпні 2016 року заявило про задокументований факт одержання суддею Чаусом хабаря в сумі 150 тисяч доларів.

Верховна Рада України дала згоду на його затримання та притягнення до кримінальної відповідальності. Проте Чаус втік. З 16 серпня 2016 року суддю оголосили у національний розшук, а надалі – у міжнародний розшук.

У лютому 2017 року його затримали на території Молдови. Детективи Національного бюро подали клопотання про екстрадицію екссудді до України. Проте у квітні 2021 року з’явилася інформація про викрадення Чауса (кримінальне провадження за цим фактом розслідують в СБУ).

Місце перебування екссудді було невідоме до липня 2021 року, коли посадовця виявили в одному з сіл Вінницької області.

3 серпня детективи НАБУ затримали Чауса у лікарні «Феофанія».

4 серпня Вищий антикорупційний суд обрав екссудді запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG