Доступність посилання

ТОП новини

У Росії закрили справу про заколот – «учасники припинили дії»


Бойовики угруповання «ПВК Вагнера» в центрі Ростова-на-Дону, 24 червня 2023 року
Бойовики угруповання «ПВК Вагнера» в центрі Ростова-на-Дону, 24 червня 2023 року

Кримінальна справа про збройний заколот у Росії закрита, повідомляють 27 червня російські інформагенції з посиланням на центр громадських звʼязків ФСБ РФ. За цими повідомленнями, «під час розслідування справи встановлено, що учасники припинили дії, спрямовані на вчинення заколоту».

26 червня у російських правоохоронних органах повідомляли, що справу про заколот щодо засновника угруповання «ПВК Вагнера» Євгена Пригожина все ще розслідують.

Джерело видання «Коммерсант» у Генпрокуратурі РФ інформувало вранці 26 червня, що постанова про порушення справи «поки не скасована». За його словами, для ухвалення іншого рішення «пройшло надто мало часу».

Справу про військовий заколот щодо Пригожина порушили 23 червня, після того, як він оголосив про так званий «марш справедливості» на Москву за участю бойовиків свого угруповання. У ніч проти 24 червня найманці увійшли до Ростова-на-Дону, після чого частина з них вирушила на Москву.

Під час свого просування «вагнерівці», за повідомленням нідерландського проєкту Oryx, збили російський військовий літак Іл-22М із 10 людьми на борту і шість бойових гелікоптерів, а саме: Ка-52 (пілоти загинули), Мі-8, Мі-35М і три вертольоти радіоелектронної боротьби Мі-8МТПР-1. Загальна кількість загиблих могла сягнути 20 військових, зазначили аналітики нідерландського проєкту.

Пізно ввечері 24 червня після переговорів з Олександром Лукашенком Пригожин заявив, що його підлеглі «йдуть у зворотному напрямку до польових таборів».

XS
SM
MD
LG