Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі затримали в Грузії – прем’єр-міністр


Міхеїл Саакашвілі раніше анонсував своє повернення до Грузії, де його заочно засудили до шести років позбавлення волі
Міхеїл Саакашвілі раніше анонсував своє повернення до Грузії, де його заочно засудили до шести років позбавлення волі

Експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі затримали, повідомив прем’єр-міністр країни Іраклій Гарібашвілі, передає грузинська служба Радіо Свобода.

Він уже перевезений до пенітенціарної установи, сказав глава Кабміну на спеціальному брифінгу.

«У наших правоохоронних структур заздалегідь була інформація про його переміщення – від України до Грузії. Цей процес був під повним контролем», – сказав прем’єр.

Гарібашвілі висловив подяку главі МВС Вахтангу Гомелаурі і керівнику Служби державної безпеки Григолу Лілуашвілі.

Раніше в МВС і правлячої партії «Грузинська мрія» заявляли, що Саакашвілі не перетинав кордон Грузії і перебуває в Україні.

Експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі, голова виконавчого комітету Національної ради реформ України, 27 вересня опублікував у фейсбуці фото електронного квитка, з якого випливав намір прибути в Грузію. Але йшлося тоді про вечір 2 жовтня – у день виборів до місцевих органів влади. Саакашвілі сказав, що вирішується доля його країни і він не зможе спостерігати осторонь.

Попри втрату грузинського громадянства після вступу в громадянство України в 2015 році, Саакашвілі продовжує брати активну участь у грузинській політиці, підтримуючи свою партію «Єдиний національний рух» на муніципальних виборах 2 жовтня.

У червні 2018 року в Грузії заочно засудили Саакашвілі до шести років позбавлення волі в справі про побиття колишнього опозиційного депутата Валерія Гелашвілі у 2005 році.

Тбіліський міський суд визнав експрезидента Грузії винним за звинуваченням в умисному нанесенні тяжкої шкоди здоров’ю і в зловживанні владою із застосуванням насильства. Саакашвілі назвав вирок незаконним.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG