Доступність посилання

ТОП новини

США та НАТО не бачать відведення військ Росії від кордону з Україною станом на 16 лютого


США та НАТО не бачать відведення російських військ від кордону з Україною, загроза нападу зберігається, повідомили 16 лютого Держдепартамент та Білий дім.

Міноборони Росії раніше цього ж дня заявило, що частина військ, які брали участь у навчаннях у регіонах, що межують з Україною та в анексованому Криму, повертаються до місць постійної дислокації.

Президент України Володимир Зеленський під час перебування в Маріуполі наголосив, що Київ бачить лише невелику ротацію російських військовослужбовців, але відведення підрозділів не фіксується.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ на пресконференції після засідання міністрів оборони країн альянсу в Брюсселі зазначив, що ситуація на кордоні Росії та України продемонструвала кризу з безпекою в Європі. На засіданні міністри ухвалили заяву із закликом до Москви припинити нарощування військового угруповання навколо України.

Країни Заходу через розміщення біля кордонів з Україною великого російського збройного угруповання з кінця 2021 року заявляють про те, що Росія може готувати напад на Україну. Москва заперечує підготовку вторгнення. МЗС Росії неодноразово заявляло про нагнітання істерії.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG