Доступність посилання

ТОП новини

Посадовці США радять Україні відкласти контрнаступ до завершення підготовки – Reuters


Ілюстраційне фото. Українські військовослужбовці на танку біля прифронтового міста Бахмут, 20 січня 2023 року
Ілюстраційне фото. Українські військовослужбовці на танку біля прифронтового міста Бахмут, 20 січня 2023 року

Американські високопосадовці радять Україні відкласти масштабний контрнаступ до того, як вона отримає надане США озброєння, а українські військові пройдуть навчання на ньому – про це повідомляє Reuters із посиланням на представника американського уряду.

За повідомленням, посадовець, спілкуючись із невеликою групою журналістів, заявив, що всі переговори Вашингтона з Україною щодо будь-якого контрнаступу відбувалися з акцентом на те, щоб українська влада приділяла достатньо часу передусім навчанню з використання отриманого обладнання.

Читайте також: Країни, які мають танки Leopard, можуть почати навчати на них українських військових – Резніков

«Американські чиновники вірять, що наступ буде більш успішним, якщо українці скористаються навчанням і значними поставками нової зброї», – цитує Reuters.

Крім того, за даними агентства, США вважають, що Україні варто зосередитися на підготовці, а не на обороні Бахмута, де наразі тривають найбільш запеклі бої. Таку ж думку представника американської влади наводить агентство AFP.

Міністр оборони США Ллойд Остін на зустрічі у форматі Рамштайн 20 січня заявив, що США мають вікно можливостей для підтримки України до того, як вона почне контрнаступ, «і це недовго».

XS
SM
MD
LG