Доступність посилання

ТОП новини

США закликають білоруську владу припинити тиск на опозицію і провести нові вибори


«Ми й надалі надихаємося стійкістю та гідністю білорусів», – мовиться в заяві Помпео
«Ми й надалі надихаємося стійкістю та гідністю білорусів», – мовиться в заяві Помпео

Звіт «московського механізму» ОБСЄ довів порушення прав людини і шахрайство на виборах у Білорусі, мовиться в заяві державного секретаря Сполучених Штатів Америки Майка Помпео 5 листопада.

У Державному департаменті вказують на порушення щодо мирних демонстрантів та журналістів.

«Ми й надалі надихаємося стійкістю й гідністю білорусів. США продовжують закликати білоруську владу припинити репресії і прислухатися до вимог білоруського народу щодо вільних і чесних виборів під незалежним спостереженням», – мовиться в заяві Помпео.

Читайте також: Канцлер Австрії зустрівся з Тихановською і пообіцяв їй «повну підтримку»

5 листопада аналогічну вимогу висунув міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб.

5 листопада ОБСЄ оприлюднила звіт розслідування, здійсненого в рамках так званого «московського механізму». За висновками, організація рекомендує владі Білорусі скасувати результати виборів і провести нові, а також зупинити насильство проти протестувальників, звільнити ув’язнених і забезпечити свободу мирних зібрань.

Протести в Мінську й інших білоруських містах не вщухають із 9 серпня. Тоді в країні відбулися вибори президента. За даними Центрвиборчкому, перемогу на них здобув Олександр Лукашенко. Опозиція цих підсумків виборів не визнає і вимагає відставки Лукашенка. Влада відповідає на протести насильством.

XS
SM
MD
LG