Доступність посилання

ТОП новини

Станіслав Клих п’ять років не бачив сім’ю – українське посольство


Станіслава Клиха затримали 2014 року за звинуваченням в участі у першій чеченській війні
Станіслава Клиха затримали 2014 року за звинуваченням в участі у першій чеченській війні

Український політв’язень Станіслав Клих, якого утримують у Росії, протягом кількох років не бачився з родиною, заявляють дипломати посольства України у Великій Британії.

«Український політичний в’язень, ув’язнений за сфальшованими звинуваченнями в Росії на 20 років, Станіслав Клих не бачив свою дружину, сина та літніх батьків п’ять років. Він перебуває під сильним психологічним тиском. Його адвокат каже, що Станіслав повільно сходить з розуму», – йдеться в заяві посольства, опублікованій із хештегом-закликом звільнити Клиха.

17 грудня Станіслав Клих повідомив про проблеми зі здоров’ям і про те, що думає оголосити повне голодування.

Станіслава Клиха затримали на території Росії 2014 року за звинуваченням в участі в бойових діях проти федеральних сил під час першої чеченської війни взимку 1994-1995 років, а також у вбивстві російських солдатів. Також по цій справі проходить ще один українець – Микола Карпюк.

Читайте також: «Смерті ми не потрібні»: правозахисниця оприлюднила лист від Клиха Сенцову​

Клих провину заперечує, а його родина й друзі наполягають, що засуджений ніколи не був у Чечні. 26 травня 2016 року суд у російській республіці Чечні засудив Клиха до 20 років позбавлення волі. У жовтні 2016 року Верховний суд Росії відхилив апеляцію його захисту на вирок.

XS
SM
MD
LG