Доступність посилання

ТОП новини

«Допустиме десь у бані» – заступник голови Ради прокоментував «корабельну сосну», Корнієнка та Арахамію


Руслан Стефанчук, перший заступник голови Верховної Ради
Руслан Стефанчук, перший заступник голови Верховної Ради

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук вважає недоречним у публічному місці стиль обговорення жінок, до якого на пресконференції в Миколаєві вдалися голова владної партії «Слуги народу» Олександр Корнієнко та голова найбільшої фракції в українському парламенті Давид Арахамія. Про це Стефанчук сказав в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Я не схвалюю цього. Я про це говорив і Олександру. Просто сталося так, що набуло розголосу, скажемо так, спілкування між хлопцями, яке не допустиме або допустиме десь у бані (Стефанчук мав на увазі місце, яке українською мовою називається «лазня» – ред.), де можна переговорити, поспілкуватися про все», – заявив Стефанчук, який до обрання в парламент відповідав за ідеологічну складову виборчої кампанії Володимира Зеленського та партії «Слуга народу».

Стефанчук також назвав Корнієнка «дуже порядною людиною».

«Хто не без гріха – хай кине камінь. Але важливо не в тому, що ти не повинен робити помилок, ти повинен робити висновки зі своїх помилок. Я дуже глибоко переконаний, що і Давид, і Олександр зроблять висновки зі своїх помилок», – сказав один із керівників українського парламенту.

24 червня заступник голови фракції «Слуга народу» і голова однойменної партії Олександр Корнієнко попросив вибачення перед своєю колегою Іриною Аллахвердієвою, одним із кандидатів від партії на посаду мера Миколаєва Тетяною Домбровською і «всіма українцями» за сексистські висловлювання у спілкуванні з головою фракції Давидом Арахамією на прес-конференції в Миколаєві.

Перед тим Корнієнко заявляв, що відео змонтоване і що він не згадував свою колегу Ірину Аллахвердієву у непристойному контексті.

Народна депутатка України від партії «Слуга народу» Ірина Аллахвердієва ввечері 23 червня також назвала монтажем, поширене у мережі відео, на якому її колеги-однопартійці Олександр Корнієнко та Давид Арахамія вживають некоректні висловлювання нібито на її адресу з використанням, серед іншого, таких слів як «баба», «корабельна сосна».

23 червня у мережі інтернет з’явився відеоролик авторства «Никвести», фрагменти якого, за попередніми даними, були відзняті під час робочої поїздки «Слуг народу» до Миколаєва. Відео відтворює момент, коли керівники партії Олександр Корнієнко і Давид Арахамія спілкуються між собою, та, як виглядає, не знають, що мікрофони увімкнені і відбувається звукове відтворення їхньої бесіди. У розмові політики згадують прізвище «Аллахвердієва», а також вживають означення, які можна розцінити як сексистські і непристойні.

Після появи відео у мережі низка жінок-політиків, в тому числі і чинних депутаток, виступили з критикою висловлювань, у ньому озвучених, назвавши це «печерним сексизмом».

XS
SM
MD
LG