Доступність посилання

ТОП новини

Степанов: Україна на 34-му місці в Європі за смертністю від COVID-19


Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, що наразі показники кількості захворюваності втричі менші за показники початку грудня
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, що наразі показники кількості захворюваності втричі менші за показники початку грудня

Наразі Україна перебуває на 34-му місці в Європі за рівнем смертності від COVID-19 на один мільйон населення, заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на форумі у Києві.

«У нас в три рази менша смертність, ніж у Великій Британії вдвічі менше – ніж у Франції. Давайте визнаємо це, у тому числі, як результат карантинних заходів», – сказав міністр.

За його словами, Україна має хороші показники і щодо динаміки COVID-19: якщо протягом першого тижня грудня було зафіксовано 89 тисяч хворих, то за минулий тиждень – 25,5 тисяч.

В Україні протягом минулої доби виявили 2 141 новий випадок коронавірусної хвороби COVID-19. Це на тисячу менше, ніж попередньої доби.

Триденний Всеукраїнський форум «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді» розпочався 8 лютого. На форумі обговорюватимуть плани уряду на 2021 рік щодо подолання пандемії, зокрема, заходи з відновлення економіки, допомоги вразливим верствам населення, адаптації освіти, співпраці з міжнародними фінансовими організаціями.

У світі вкололи понад 128,7 мільйона доз вакцин від COVID-19, підрахувало агентство Bloomberg. Найбільше доз вкололи в США (40,5 млн), Китаї (31,2 млн) та Європейському союзі (16,5 млн).

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG