Доступність посилання

ТОП новини

Нападник, який відкрив стрілянину в Огайо, був одержимий ідеями насильства – ФБР


Поліція на місці нападу в Дейтоні, Огайо, США, 4 серпня 2019 року
Поліція на місці нападу в Дейтоні, Огайо, США, 4 серпня 2019 року

Федеральне бюро розслідувань США повідомило подробиці про нападника, який розстріляв людей в Огайо, мотиви дій якого були невідомі. За даними американських правоохоронців, 24-річний Коннор Беттс, підозрюваний у вбивстві дев’яти людей у місті Дейтон, штат Огайо, особливо не приховував свого схвалення насильства і раніше розмірковував про вчинення масових убивств.

За даними слідчих ФБР, які почали розслідувати справу, Беттс, за попередніми даними, діяв один. Водночас у ФБР ще не змогли назвати мотиву його дій.

За даними слідчих, нападник в Огайо застрелив минулої неділі свою сестру, а потім ще вісьмох людей. 24-річного нападника застрелили поліцейські.

Стрілки убили 29 людей у США: триває розслідування нападів – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:34 0:00

Поліцейські застрелили нападника протягом 30 секунд після початку стрілянини. Якби не оперативна реакція поліції, жертв могло б бути більше.

Напад в Огайо стався через кілька годин після стрілянини в супермаркеті в місті Ель-Пасо в американському штаті Техас, внаслідок якої загинули 20 людей. Згодом ще дві людини померли в лікарні. Цю справу розслідують як внутрішній тероризм, повідомляє влада. Підозрюваний у нападі здався поліції.

Читайте також: Дональд Трамп запропонував три шляхи протидії нападам із застосуванням вогнепальної зброї

Збільшення кількості випадків масової стрілянини у Сполучених Штатах призвело до закликів громадськості переглянути законодавство, що регулює продаж зброї в країні.

XS
SM
MD
LG