Доступність посилання

ТОП новини

Суд Херсона почне розглядати справу про напад на Гандзюк 27 травня


Чиновниця Херсонської міської ради, активістка Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року
Чиновниця Херсонської міської ради, активістка Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року

Міський суд Херсона почне розглядати справу про напад на громадську активістку Катерину Гандзюк 27 травня. Про це повідомляється на сайті Судової влади України.

Суддя у справі – Юлія Бочко.

Потерпілою стороною виступають батьки загиблої та її чоловік Сергій Денисов.

У нападі на Гандзюк обвинуватили п’ятьох людей – Володимира Васяновича, В’ячеслава Вишневського, Микиту Грабчука, Віктора Горбунова та Сергія Торбіна.

Луценко про перебіг розслідування вбивства Гандзюк – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:48 0:00

Чиновниця Херсонської міської ради, активістка Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року. Це сталося через три місяці після того, як її облили концентрованою сірчаною кислотою у Херсоні.

Після смерті активістки справу перекваліфікували на «умисне вбивство», однак згодом ГПУ змінила кваліфікацію підозрюваного у замовленні злочину Владислава Мангера на «умисне тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або вчинене на замовлення, або спричинило смерть потерпілого».

У справі про замах на Гандзюк були затримані підозрювані у виконанні і організації нападу, але замовників офіційно не встановили.

XS
SM
MD
LG