Доступність посилання

ТОП новини

Суд скасував перейменування вулиці в Херсоні на честь Катерини Гандзюк


Вулицю в Херсоні перейменували на честь Катерини Гандзюк в лютому
Вулицю в Херсоні перейменували на честь Катерини Гандзюк в лютому

Херсонський окружний адміністративний суд частково задовольнив позов проти Херсонської міської ради та мера міста Володимира Миколаєнка про скасування окремих пунктів рішення міської ради щодо перейменування вулиці в Херсоні на честь активістки та чиновниці Катерини Гандзюк.

Позивач просив суд скасувати перейменування Лютеранської вулиці на вулицю імені Катерини Гандзюк і внесення відповідних змін до Переліку геонімів, а також визнати протиправними дії Миколаєнка під час голосування про таку зміну назви 22 лютого 2019 року.

Як повідомили в суді, на засіданні були присутні журналісти, громадські активісти і представники ОБСЄ.

Читайте також: ГПУ: обвинувальний акт щодо 5 осіб у справі Гандзюк направили до суду

«Позов задоволено частково, визнано протиправним та скасовано відповідні пункти та розділи рішення Херсонської міської ради в частині слів «та розділ «Вулиці» назвою: «вул. Катерини Гандзюк», а також визнано противоправними дії міського голови Миколаєнка Володимира Васильовича при проведенні голосування від 22.02.2019 року, в результаті яких прийнято відповідне рішення», – йдеться в рішенні суду.

Ім’я позивача не розголошується. Повне рішення суду в Єдиному реєстрі судових рішень ще не оприлюднене.

Рішення про перейменування Лютеранської вулиці в Херсоні на честь Катерини Гандзюк Херсонська міська рада ухвалила 22 лютого. «За» проголосували 38 депутатів.

Читайте також: Батько Гандзюк звинуватив Луценка в оприлюдненні протоколів її судово-медичної експертизи

Чиновниця Херсонської міської ради, активістка Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року. Це сталося через три місяці після того, як її облили концентрованою сірчаною кислотою у Херсоні.

Після смерті активістки справу перекваліфікували на «умисне вбивство», однак згодом ГПУ змінила кваліфікацію підозрюваного у замовленні злочину Владислава Мангера на «умисне тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або вчинене на замовлення, або спричинило смерть потерпілого».

У справі про замах на Гандзюк були затримані підозрювані у виконанні і організації нападу, але замовників офіційно не встановили.

XS
SM
MD
LG