Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Москві заочно заарештував голову СБУ Василя Малюка, звинувачують у «тероризмі»


Голова СБУ Василь Малюк
Голова СБУ Василь Малюк

Басманний суд російської столиці Москви задовольнив клопотання слідства та заочно заарештував голову СБУ Василя Малюка у справі про тероризм, повідомляє російська державна інформагенція «РИА Новости» із зали суду. Раніше про намір слідчих заочно заарештувати українського високопосадовця писав телеграм-канал Baza.

Малюк заочно звинувачується за статтею про теракт (ч. 3 ст. 205 КК РФ). «Ідеться, за попередніми даними, про організацію вибуху вантажівки на Кримському (Керченському – ред.) мосту в 2022 році», – пише видання «Коммерсант».

Раніше цього тижня Малюк відмовився визнавати причетність СБУ до вбивств та замахів на російських діячів, які активно виступали на підтримку війни в Україні.

В українському телеефірі журналістка запитала Малюка, чи причетна його служба до ліквідації «таких персонажів як Ілля Ківа, Олег Царьов (вижив після замаху на нього – ред.), Владлен Татарський».

«Питання поставлене за адресою, але жодним чином ми не підтверджуватимемо цього», – відповів Малюк і вказав на деякі деталі, більшість із яких були відомі з повідомлень ЗМІ.

Також Басманний суд Москви заочно заарештував громадянина Грузії Александра Інасарідзе за звинуваченням у скоєнні теракту на Кримському мосту, повідомляє державна російська агенція ТАСС.

У чому саме звинувачують Інасарідзе, агентство не уточнює. Раніше Слідчий комітет Росії називав Інасарідзе серед підозрюваних, причетних до переправлення вибухівки, яка в результаті вибухнула на Кримському мосту 8 жовтня 2022 року.

За версією слідства, невстановлений вибуховий пристрій був захований у вантаж із будівельною поліетиленовою плівкою, який доставили з Одеси через кордони Болгарії, Грузії, Вірменії та Росії. Російська влада назвала організаторами підриву мосту українські спецслужби.

Форум

XS
SM
MD
LG