Доступність посилання

ТОП новини

Затриманого навесні священника УПЦ (МП) засудили до 15 років тюрми – СБУ


СБУ повідомила про затримання священника в березні 2023 року
СБУ повідомила про затримання священника в березні 2023 року

Священник Української православної церкви (Московського патріархату), якого раніше затримали за підозрою про передачу Росії даних щодо оборони Сумщини, отримав 15 років ув’язнення. Про це повідомила Служба безпеки України 25 жовтня.

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав настоятель храму УПЦ (МП), який входив до агентурного апарату ФСБ і збирав розвіддані про систему оборони Сумщини.

«Контррозвідка СБУ затримала російського агента у рясі в березні цього року під час спроби передачі розвідінформації до ФСБ. За матеріалами української спецслужби суд призначив йому 15 років позбавлення волі. Як встановило слідство, клірик був дистанційно завербований агресором після початку повномасштабного вторгнення РФ», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Справу проти митрополита УПЦ (МП) Павла передано до суду – СБУ

За повідомленням, суд визнав чоловіка винним у державній зраді в умовах воєнного стану.

СБУ повідомила про його затримання в березні 2023 року.

За даними СБУ, з початку повномасштабної агресії РФ відкрито 68 кримінальних проваджень щодо представників УПЦ (МП), з яких 16 – митрополити церкви. Серед викритих злочинів – 20 фактів держзради та колабораціонізму. 26 фігурантам-представникам УПЦ (МП) повідомлено про підозру, а ще 19 уже отримали судові вироки.

Форум

XS
SM
MD
LG