Доступність посилання

ТОП новини

Судно, яке везе кукурудзу з України до Китаю, сіло на мілину в Суецькому каналі


Заблокований контейнеровозом Ever Given Суецький канал, березень 2021 року
Заблокований контейнеровозом Ever Given Суецький канал, березень 2021 року

Вантажне судно MV Glory, яке везе понад 65 тисяч метричних тонн кукурудзи з України до Китаю, зранку 9 січгя сіло на мілину в єгипетському Суецькому каналі. Про це повідомила компанія, що обслуговує канал. Наразі невідомо, чи це вплинуло на рух Суецьким каналом.

Інцидент стався поблизу міста Кантара в провінції Суецького каналу Ісмаїлія. Фірма повідомила, що три канальних буксири намагалися зрушити судно.

Офіційні особи не повідомили подробиць про те, що спричинило аварію. Частина Єгипту, включно з його північними провінціями, у неділю, 8 січня, пережила хвилю поганої погоди.

Дані супутникового відстеження, проаналізовані Associated Press, показали, що Glory перебуває на односмуговій ділянці Суецького каналу на південь від Порт-Саїда на Середземному морі. Пізніше Leth Agencies опублікувала графіку, яка свідчить, що Glory стоїть навпроти західного берега каналу в напрямку на південь, а не поперек каналу.

Контейнеровоз «Евер Ґівен» зняли з мілини в Суецькому каналі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00

Це не перше судно, яке сіло на мілину на критично важливому водному шляху. Великий контейнеровоз Ever Given під панамським прапором врізався в берег на односмуговій ділянці каналу в березні 2021 року, перекривши водний шлях на шість днів.

Блокування створило величезну пробку, яка для глобальної торгівлі спричиняла втрати на суму 9 мільярдів доларів на день.

Відкритий у 1869 році Суецький канал забезпечує важливе сполучення для нафти, природного газу та вантажів. У 2015 році уряд президента Абдель-Фаттаха ас-Сісі завершив масштабне розширення каналу, що дозволило йому приймати найбільші у світі судна.

XS
SM
MD
LG