Доступність посилання

ТОП новини

Кримський журналіст Сулейманов майже рік не отримує медичну допомогу в тюрмі РФ – Об’єднання родичів


Громадський журналіст три роки перебував під домашнім арештом через стан здоров’я. У квітні Амета Сулейманова взяли під варту
Громадський журналіст три роки перебував під домашнім арештом через стан здоров’я. У квітні Амета Сулейманова взяли під варту

Ув’язнений у Росії громадянський журналіст із Криму Амет Сулейманов, який потребує заміни серцевого клапана, протягом майже року не отримує медичної допомоги – про це повідомляє Об’єднання родичів політв’язнів Кремля, передає проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії.

Сулейманова етапували із Криму до «Володимирського централу». У листопаді 2023 року сім’я Амета зібрала для нього посилку – ліки, шприци, таблетки, яких мало вистачити на два місяці. Але незабаром дружині в’язня, Лілі Люмановій, повернули посилку назад. При цьому препарати в посилці були призначені в першу чергу не для лікування, а для підтримки серця Сулейманова. Відсутність підтримуючої терапії та суворі умови утримання загрожують його життю.

За інформацією представництва Президента України в Автономній Республіці Крим, понад місяць сім’я Сулейманова не отримує від нього листів. 17 січня мало відбутися судове засідання у його справі, яке було в чергове перенесено через продовження медичної експертизи Сулейманова.

Читайте також: «КримSOS» опублікувала список кримських журналістів, які з 2014 року зазнають переслідувань із боку РФ

Громадський журналіст три роки перебував під домашнім арештом через стан здоров’я. Журналіст страждає від артеріальної та мітральної недостатності серця, йому потрібна термінова операція із заміни серцевого клапана.

6 квітня 2023 року Амета Сулейманова взяли під варту та відвезли до ізолятора. За останніми даними адвоката Еміля Курбедінова, Сулейманов зазнає постійного головного й серцевого болю.

Амет Сулейманов – фігурант третьої бахчисарайської справи «Хізб-ут-Тахрір». У 2020 році російський суд призначив Сулейманову запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, адже його хвороба серця входить до переліку захворювань, що перешкоджають утриманню під вартою.

Втім, у 2021 році суд РФ ухвалив рішення відправити його до колонії суворого режиму терміном на 12 років.

Російський правозахисний центр «Меморіал» визнав Амета Сулейманова політв’язнем.

Форум

XS
SM
MD
LG