Доступність посилання

ТОП новини

Прогноз погоди на вихідні: грози, шквали, град по всій Україні


Окрім того, синоптики попереджають про продовження підняття води у річках
Окрім того, синоптики попереджають про продовження підняття води у річках

Український гідрометцентр оприлюднив попередження, згідно з яким на всій території України 25 травня встановлюються «потенційно небезпечні умови».

«25 травня в Україні грози, подекуди пориви вітру та шквали 15-20 м/с, в окремих районах – град, в Запорізькій, Донецькій і Луганській областях – значні дощі», – мовиться у повідомленні на сайті відомства.

Тим часом, ДСНС продовжує боротися з наслідками негоди в Івано-Франківській та Закарптаській областях.

Як заявили рятувальники, посилаючись на Укргідрометцентр, очікується продовження пiдвищення рiвнiв води :

  • 25 - 26 травня на рiчках басейну Захiдного Бугу (Львiвська, Волинська обл.) на 0,1 - 0,6 м над рiвнями на 04 год. 24 травня, з подальшим затопленням заплав, с/г угiдь. Зберiгається можливiсть перевищення вiдмiток затоплення прирiчкових населених пунктiв, будiвель, госпоб'єктiв у Сокальському районі Львiвськоi областi.
  • 25-27 травня на рiчках басейну Прип'ятi на 0,2-0,8 м над рiвнями на 08 год. 24 травня, з подальшим затопленням заплав, с/г угідь та господарських споруд. Можливе досягнення вiдмiтки затоплення доріг місцевого значення, господарських обєктів та с/г угідь у рядi сіл Любешівського, Маневицького, Волинської області та Сарненського району Рівненської області.
  • 26 травня на р.Тиса - м.Чоп - 1170-1220 см (1007 см на 8 год 25 травня) , з утриманням води на заплавi;
  • в другiй половинi доби 25 травня на р.Латориця - м.Чоп - 675-695 см (660 см на 8 год 25.05), з утриманням води на заплавi.
XS
SM
MD
LG