Доступність посилання

ТОП новини

На сході Сирії двома фронтами йде штурм останнього прихистку ісламістів


Бійці «Сирійських демократичних сил» на даху будівлі, селище Багуз, Сирія, 17 лютого 2019 року
Бійці «Сирійських демократичних сил» на даху будівлі, селище Багуз, Сирія, 17 лютого 2019 року

Підтримувані США сили в Сирії, що борються проти угруповання «Ісламська держава» на сході країни, дісталися останнього району, контрольованого бойовиками-екстремістами. Очолювані курдами «Сирійські демократичні сили» заявили 2 березня, що вони просуваються двома фронтами в селищі Багуз, у провінції Дейр ез-Зор.

Командування сил повідомило агенції Associated Press, що «активні сухопутні сили» просуваються на території, контрольовані ісламістами, що вдаються до снайперських обстрілів і підриву мін.

AP повідомляє, що 2 березня в районі бойових дій близько полудня були помічені два вертольоти очолюваної США коаліції. Пізніше пролунав гучний вибух, ймовірно, – повітряний удар коаліції.

«Сирійські демократичні сили» 1 березня відновили військові дії, щоб звільнити останню територію, утримувану бойовиками «Ісламської держави» в провінції Дейр ез-Зор, після евакуації тисяч мирних жителів і заручників, які опинилися там заблокованими.

Президент США Дональд Трамп заявив 28 лютого, що угруповання «Ісламська держава» втратило «100 відсотків» території, яку колись контролювала в Сирії. За офіційними даними, на невеликій ділянці території в Багузі залишилися сотні бойовиків, які, як очікується, боротимуться до кінця.

XS
SM
MD
LG