Доступність посилання

ТОП новини

Таран: Міноборони закупить нове взуття для жінок-військових, які братимуть участь у параді


Міністр зазначив, що спілкувався з військовими щодо взуття, в якому вони проводили репетицію маршового кроку
Міністр зазначив, що спілкувався з військовими щодо взуття, в якому вони проводили репетицію маршового кроку

Міністерство оборони збирається придбати нове взуття для військовослужбовиць, які братимуть участь у параді до Дня незалежності України. Про це на засіданні уряду заявив міністр оборони Андрій Таран.

Він зазначив, що спілкувався з військовими щодо взуття, в якому вони проводили репетицію маршового кроку.

«Взуття дійсно незручне. Я до цього з цим взуттям не стикався, після того, як воно в 2017 році було прийнято і введено. Зараз після розмов з жінками-військовослужбовцями ми з’ясували, що ці туфлі по-перше, звалюються з ноги під час ходьби, по-друге, вони мають високий підбір, який не дозволяє комфортно йти жінці в строю», – сказав Таран.

Він заявив, що нові зразки взуття матимуть шнурки та низькі підбори. Міністр додав, що якщо взуття підійде, то його будуть надалі надавати всім жінкам-військовим.

Минулого тижня представники громадськості та народні депутати розкритикували форму, в якій жінки-учасниці військового параду до Дня незалежності проводять репетиції – замість військових черевиків вони були взуті у туфлі на підборах. Парламентарі також вимагали у Міністерства оборони провести службове розслідування і доповісти суспільству, хто ухвалив рішення про підбори та відзвітувати, скільки коштів було витрачено на закупівлю такого взуття і хто понесе матеріальну відповідальність за це.

У пресслужбі Сухопутних військ Збройних сил України повідомили Радіо Свобода, що обрали взуття на підборах для військовослужбовиць відповідно до наказу міністра оборони.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG