Доступність посилання

ТОП новини

Українська тенісистка Світоліна повертається до змагань WTA після народження дитини


Колишня третя ракетка світу українка Еліна Світоліна
Колишня третя ракетка світу українка Еліна Світоліна

Колишня третя ракетка світу українка Еліна Світоліна повернеться до виступів у турі Жіночої тенісної асоціації (WTA) наступного місяця в Чарльстоні, завершивши більш як річну відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами. Про це 17 березня оголосили організатори турніру.

Світоліна братиме участь в основній сітці турніру WTA Charleston Open на ґрунтовому покритті в Південній Кароліні. Змагання заплановані на 3–9 квітня.

28-річна українка, одружена з іншим відомим тенісистом Ґаелем Монфісом, не грала з березня 2022 року, коли виступила в Маямі. У жовтні року у пари народилася дочка Скай.

Світоліна активно допомагає своїй країні після повномасштабного російського вторгнення в Україну. У Чарльстоні вона проведе спеціальну конференцію Tennis Plays for Peace.

«Підвищення обізнаності та збір коштів для України є дуже важливими для нас як турніру та для наших гравців. Ми захоплені роботою з Еліною, яка має глибоке та особисте розуміння потреб у своїй рідній країні зараз», – сказав директор змагання в Чарльстоні Боб Моран.

Світоліна, яка дійшла до третього раунду в Чарльстоні в 2014 році в своєму єдиному попередньому старті на цьому змаганні, виграла 16 титулів в одиночному розряді, останній – у Чикаго в 2021 році.

XS
SM
MD
LG