Доступність посилання

ТОП новини

Ткаченко розповів, куди підуть гроші, виділені на Мінкульт


Олександр Ткаченко, новопризначений міністр культури України
Олександр Ткаченко, новопризначений міністр культури України

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ефірі Радіо Свобода розповів, що нині тривають дискусії про поновлення фінансування Міністерства культури у розмірі 1,8 мільярда гривень.

За його словами, виділені кошти будуть направлені на подолання кризи та підтримку різних сфер культури та креативних індустрій. «Робимо все для того, щоб це (збільшення фінансування – ред.) відбулося. Такі розмови з усіма відповідними стейкхолдерами я вже провів. У першу чергу, гроші підуть на індустрії, які зазнали сильного удару через кризу коронавірусу», – зазначив в ефірі Ткаченко.

Окрім цього, новопризначений міністр прокоментував і ситуацію довкола неплатоспроможності Центру Довженка. «З цього приводу буде зустріч у комітеті. Мені здається, що там скоріше йдеться не про нестачу фінансування, а про певне нерозуміння із заповненням фінансових паперів і різне бачення того, як вони мали заповнюватися. Це детективна історія», – сказав міністр.

4 червня Верховна Рада призначила депутата від «Слуги народу» Олександра Ткаченка міністром культури та інформаційної політики, «за» проголосували 263 народні депутати. До роботи в парламенті Ткаченко був генеральним директором «1+1 медіа». На початку жовтня 2019-го Олександр Ткаченко подавав до НАЗК свою декларацію як кандидата на посаду голови КМДА. Однак зрештою на цю посаду він призначений не був.

XS
SM
MD
LG