Доступність посилання

ТОП новини

Труба відповів Порошенку на слова про спробу рейдерського захоплення каналу «Прямий»


Труба: У ДБР немає жодного провадження, яке б стосувалося діяльності телеканалу «Прямий»
Труба: У ДБР немає жодного провадження, яке б стосувалося діяльності телеканалу «Прямий»

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба відкидає слова п’ятого президента України Петра Порошенка про нібито «спробу рейдерського захоплення» телеканалу «Прямий».

«У ДБР немає жодного провадження, яке б стосувалося діяльності телеканалу «Прямий», тим паче, його редакційної політики, сплати податків телеканалом, роботи журналістів тощо. У нас є провадження щодо можливого ухилення від сплати податків під час продажу цього телеканалу Володимиру Макеєнку. Різниця, здається, очевидна», – написав Труба на своєму каналі в Telegram.

Він наголосив, що слідчі дії в рамках провадження не перешкоджають діяльності журналістів, «і такого ніколи не буде відбуватися».

12 серпня експрезидент України Петро Порошенко прибув на допит до Державного бюро розслідувань як свідок у кримінальному провадженні щодо можливого ухилення від сплати податків і подальшої легалізації доходів під час купівлі-продажу ТОВ «Телеканал «Прямий».

Сам Порошенко заперечив свою причетність до володіння «Прямим», а провадження ДБР назвав «рейдерством і знищенням свободи слова», «ініціатором» яких нібито є колишній заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов.

Сам Портнов відкидає звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG