Доступність посилання

ТОП новини

Трамп про свого екс-адвоката: він бреше, щоб зменшити собі термін ув’язнення


Трамп раніше неодноразово називав Коена людиною, яка не заслуговує на довіру
Трамп раніше неодноразово називав Коена людиною, яка не заслуговує на довіру

Президент США Дональд Трамп розкритикував намір свого колишнього адвоката Майкла Коена виступити зі звинуваченнями на його адресу в Конгресі.

«Він робив погані речі безвідносно до Трампа. Він бреше, щоб зменшити собі термін ув’язнення», – написав Трамп у Twitter.

Раніше західні ЗМІ, цитуючи текст свідчень Коена, повідомили, що колишній адвокат президента США на свідченнях у комітеті в Палаті представників планує заявити, що Дональд Трамп заздалегідь знав про витік електронного листування, який зашкодить його суперниці на виборах Гілларі Клінтон.

У витягах зі свідчень, які Коен має виголосити на засіданні комітету в Палаті представників, також вказано, що екс-адвокат вважає Трампа «расистом», «аферистом» і «шахраєм». Він також обіцяє надати документи на підтвердження своїх слів.

У січні колишній адвокат президента США Майкл Коен визнав, що платив за фальсифікацію онлайн-опитувань на користь Дональда Трампа в 2014 і 2015 роках.

У грудні 2018 року Коена засудили до трьох років в’язниці. Його визнали винним в ухиленні від сплати податків, порушенні закону про фінансування виборчої кампанії і наданні неправдивої інформації Конгресу.

Трамп раніше неодноразово називав Коена людиною, яка не заслуговує на довіру.

XS
SM
MD
LG