Доступність посилання

ТОП новини

Трамп назвав проміжні вибори у США «великим днем» для республіканців


Дональд Трамп закликав Республіканську і Демократичну партії працювати спільно у новому Конгресі
Дональд Трамп закликав Республіканську і Демократичну партії працювати спільно у новому Конгресі

Президент США Дональд Трамп заявив про перемогу на проміжних виборах, попри те, що демократи отримали контроль над Палатою представників – нижньою палатою Конгресу.

Коментуючи попередні результати голосування під час виступу в Білому домі 7 листопада, Трамп заявив, що республіканці «кинули виклик історії». День голосування він назвав «великим днем» для Республіканської партії.

Читайте також: Хроніка виборів у США: перебіг, результати, реакції

За словами Трампа, республіканці розширили більшість в Сенаті, в той же час значно випередивши очікування в Палаті представників. Голова Білого дому закликав Республіканську і Демократичну партії працювати спільно, зокрема, в питаннях економіки, торгових угод, оборони, безпеки й інфраструктури.

Згідно з попередніми підсумками так званих проміжних виборів, які пройшли 6 листопада, демократи отримали контроль над Палатою представників – нижньою палатою Конгресу, а республіканці дещо збільшили свою перевагу в Сенаті. Демократи можуть отримати в Палаті представників до 230 голосів із 435 – це більше, ніж передбачали опитування.

Демократи повернули контроль над Палатою представників США – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:49 0:00

Контроль над Сенатом дозволить Трампу уникнути проблем із призначеннями в свою адміністрацію. Перехід Палати представників до демократів серйозно ускладнить ухвалення законопроектів. Палата представників також має право вести парламентські розслідування щодо Трампа.

Більше цікавих новин, які не потрапили на сайт - у Telegram-каналі Радіо Свобода. Долучайтеся!

XS
SM
MD
LG